Advertisement Remove all ads

Which One of the Following Can Be Inferred from the Passage? - Logical Reasoning

Question

MCQ

Direction : Read the following passage and answer the question that follows:

Since the book’s first publication in 1978, “Orientalism” has become one of those words that shuts down conversation on liberal campuses, where no one wants to be accused of being “Orientalist” any more than they want to be called racist, sexist, homophobic, or transphobic. That “Orientalist” is now a commonly applied epithet is a tribute to the power of Said’s account, but also to its vulgarization. With Orientalism, Said wanted to open a discussion about the way the Arab-Islamic world had been imagined by the West—not to prevent a clear-eyed reckoning with the region’s problems, of which he was all too painfully aware. He was also acutely aware of writing a work of history that was destined, like all such works, to become itself a historical document, refracting the pressures and anxieties of its moment.

Which one of the following can be inferred from the passage?

Options

  • Said was conscious about attacking the West through his theory.

  • Said wanted to bring forth the problems of the Arabic-Islamic region.

  • Said was aware of his work becoming a historical document.

  • The word ‘orientalism’ has lost impact with the passage of time.

Solution

Said was aware of his work becoming a historical document.

Explanation:

Said was conscious about attacking the West through his theory can clearly not be inferred from the passage. 
Said wanted to bring forth the problems of the Arabic-Islamic region is out of scope. Orientalism has gained momentum with the passage of time, this can be inferred from the first few lines of the passage.
This makes the word ‘orientalism’ has lost impact with the passage of time incorrect. 
Referring to the last line of the passage, one can clearly infer the statement presented in said was aware of his work becoming a historical document. 
Thus, the correct answer is said was aware of his work becoming a historical document.

Concept: Statement and Arguments (Entrance Exam)
  Is there an error in this question or solution?
Advertisement Remove all ads
Advertisement Remove all ads
Share
Notifications

View all notifications
Login
Create free account


      Forgot password?
View in app×