#### Question

Umatai purchased following items from a Khadi-Bhandar.

(i) 3 sarees for 560 rupees each.

(ii) 6 bottles of honey for 90 rupees each.

On the purchase, she received a rebate of 12% . How much total amount did Umatai pay?

#### Solution

Cost of each saree = Rs 560

∴ Cost of 3 sarees = 3 × 560 = Rs 1,680

Cost of each bottle of honey = Rs 90

∴ Cost of 6 bottles of honey = 6 × 90 = Rs 540

Total cost of the items purchased = Rs 1,680 + Rs 540 = Rs 2,220

Total rebate received = 12% of Rs 2,220 = `12/100 xx 2220` = Rs 266.40

∴ Total amount paid by Umatai

= Total cost of the items purchased − Total rebate received

= Rs 2,220 − Rs 266.40

= Rs 1,953.60

Thus, the total amount paid by Umatai is Rs 1,953.60.

Is there an error in this question or solution?

Solution Umatai Purchased Following Items from a Khadi-bhandar. (I) 3 Sarees for 560 Rupees Each. (Ii) 6 Bottles of Honey for 90 Rupees Each. on the Purchase, She Received a Rebate of 12% . How Much Total Concept: Commission.