Advertisement Remove all ads

The Author of the Passage is Most Likely to Agree with Which of the Following Statements: - Logical Reasoning

Question

MCQ

Read the following passage and answer the question that follow:

When we corked open the champagne on January 1, 2010, we believed technology was a force leading us to a digitally enabled Promised Land. In the bright future that beckoned, all the world’s knowledge would be at everyone’s fingertips and 1984 would be just another book on the shelf rather than one that should be re-read for its cautionary tale of modern tyranny. Fast-forward as we ready to uncork the champagne once again, this time to greet the Roaring ’20s and even more disruption than we saw in the teen decade lies ahead. Quick-fire technological change has opened up whole new landscapes and minefields. Back in the early days of the past decade, we still thought we’d shape technology. Right now, though, that’s not happened and you’re happily working from home as you can be “virtually” in touch with your office 24x7. With the help of data mining, information has become freely accessible.

The author of the passage is most likely to agree with which of the following statements:

Options

  • Technological advancements in today’s age have both pros and cons.

  • Technological advancements are fraught only with dangers.

  • Thanks to technological advancements, seminal texts have become redundant and obsolete.

  • Technological advancements will ultimately lead to the downfall of human civilization.

Solution

Technological advancements in today’s age have both pros and cons.

Explanation:

Technological advancements in today’s age have both pros and cons is the correct answer when we analyse the following sentence: “Quick-fire technological change has opened up whole new landscapes and minefields.” The author never says that technological advancements are fraught only with risks. There are positive aspects as well. The author mentions that knowledge will be at everyone’s fingertips. He doesn’t mention the redundancy of a seminal text.

Technological advancements will ultimately lead to the downfall of the human civilization is out of scope.

Concept: Statement and Assumption (Entrance Exam)
  Is there an error in this question or solution?
Advertisement Remove all ads
Advertisement Remove all ads
Share
Notifications

View all notifications
Login
Create free account


      Forgot password?
View in app×