Advertisement Remove all ads

Tarun Bought and Article for Rs. 8000 and Spent Rs. 1000 for Transportation. He Marked the Article Rs. 11,700 and Sold It to a Customer. If the Customer Had to Pay 10% Sales Tax, Find: (3) (1) the Customer’S Price (2) Tarun’S Profit Percent. - Mathematics

Advertisement Remove all ads
Advertisement Remove all ads

Tarun bought and article for Rs. 8000 and spent Rs. 1000 for transportation. He marked the article Rs. 11,700 and sold it to a customer. If the customer had to pay 10% sales tax, find:
(1) the customer’s price
(2) Tarun’s profit percent.

Advertisement Remove all ads

Solution

Cost to Tarun = Rs. 8000 + Rs. 1000 = Rs. 9000
Marked Price = Rs. 11700
Sales Tax% = 10%

Sale Tax = `11700 xx 10/100 = Rs 1170`

1) The customer’s price = 11700 + 1170 = Rs. 12870

2) Profit = 11700 - 9000 = Rs 2700

Profit% = `(2700 xx 100)/9000 = 30%`

Concept: Computation of Tax
  Is there an error in this question or solution?
Advertisement Remove all ads

APPEARS IN

Video TutorialsVIEW ALL [1]

Advertisement Remove all ads
Share
Notifications

View all notifications


      Forgot password?
View in app×