Advertisement Remove all ads

A Car Driver Increases the Average Speed of His Car by 3 Km/Hr Every Hour. the Total Distance Travelled in 7 Hours If the Distance Covered in First Hour Was 30 Km, is - Mathematics

Question

MCQ

A car driver increases the average speed of his car by 3 km/hr every hour. The total distance travelled in 7 hours if the distance covered in the first hour was 30 km, is 

Options

  • 266 km

  • 273 km

  • 280 km

  • 287 km

Solution

273 km

Explanation:

Speed of car in 1st hours `30/1` = 30 km/h

Speed of the car in 2nd hour = 30 + 3 = 33 km/hr

Distance covered in 2nd hour = 33 km

Speed of the car in 3rd hour = 33 + 3 = 36 km/hr

Distance covered in 3rd hour = 36 km

Similarly, distance travelled in 4th, 5th, 6th and 7th hours are 39 km, 42 km, 45 km, and 48 km

total distance travelled in 7 hours

= 30 + 33 + 36 + 39 + 42 + 45 + 48 = 273 km

Concept: Time, Distance and Speed(Entrance Exam)
  Is there an error in this question or solution?
Advertisement Remove all ads
Advertisement Remove all ads
Advertisement Remove all ads
Share
Notifications

View all notifications
Login
Create free account


      Forgot password?
View in app×