# A, Band C Get ₹5400 for Doing Work in 36 Days. a and C Get ₹1880 for Doing the Same Work in 20 Days, Which B and C Get ₹3040 for Doing the Same Work in 40 Days. Find the Amount Received by C per Day. - Mathematics

MCQ

A, B, and C get  ₹5400 for doing work in 36 days. A and C get ₹1880 for doing the same work in 20 days, which B and C get ₹3040 for doing the same work in 40 days. Find the amount received by C per day.

• ₹50

• ₹25

• ₹30

• ₹20

#### Solution

₹20
Explanation:

The amount received by (A+ B + C) per day = 5400/36 = ₹150

A + B + C = 150                                                         ... (i)

Similarly, amount received by (A + C) per day = 1880/20 = ₹94

A + C = 94                                                                ... (ii)

Amount received by (B + C) per day = 3040/40 = ₹76

B + C = ₹76                                                               ... (iii)

From Eqs. (i) and (iii), we get
A + 76 = 150
A =150 - 76 = 74

By putting the value of A in Eq. (ii), we get
74 + C = 94
C = 94 - 74 = ₹20

Hence, amount received by C per day = ₹20

Concept: Time and Work (Entrance Exam)
Is there an error in this question or solution?
Share